Četvrtak 24 Srpanj 2014
Regionalni tisak Virovitički list

Virovitički list

U petak se predstavlja Rokovo 2014 24 Jul 2014 | 12:10 pm
Grad Virovitica i Turistička zajednica grada, i ove godine za proslavu Rokova organiziraju na nekoliko gradskih pozornica niz zanimljivih glazbenih, zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja. Program Rokovo 2014., u petak u 9 sati, će biti predstavljen na konferenciji za novinare u prostorijama Gradske uprave. (www.icv.hr) The post U petak se predstavlja Rokovo 2014 appeared first on Radio Virovitica i Virovitički list.
Read more...
Po narudžbi Grada Slatine, slatinska tvrtka Unimont izradila je suvremenu transparentnu nadstrešnicu od čeličnih nosača, sigurnosnog stakla i polikarbonatnih ploča, te je postavila na autobusno stajališt u Bakiću, čime je kompletirano autobusno stajalište izgrađeno prošle godine za poboljšanje sigurnosti učenika-putnika iz Bakića i zaštitu od vremenskih nepogoda tijekom čekanja autobusa. Radi se o autobusnom stajalištu smještenom nasuprot prodavaonice i Područne škole, uz županijsku cestu Bakić-Slatina, koje je izgrađeno prošle godine zajedničkim ulaganjem Grada Slatine i Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije. Tada je Grad uložio 30.000,00 kn, a ŽUC 45.000,00 kn. Troškovi nabave i ugradnje nadstrešnice iznose 20.500,00 kn, a financira...
Read more...
Na igralištu Livadak u Voćinu, u nedjelju 27. srpnja, odigrat će se 3. Memorijalni turnir “Zuza-Angel” u spomen na preminule članove Nogometnog kluba Ćeralije, igrača Franju Jozića-Zuzu i trenera Angela Tomića. Na turniru će nastupiti četiri momčadi: Ćeralije, Mladost iz Čađavice, Voćin i Zrinski iz Nove Bukovice. Početak turnira je u 15 sati. Pokrovitelj je Općina Voćin, a organizator Nogometni klub Ćeralije. (www.icv.hr, vle; Fotografija: Ilustracija) The post U Voćinu 3. Memorijalni turnir “Zuza-Angel” appeared first on Radio Virovitica i Virovitički list.
Read more...
Kako smo i najavljivali u programu Radija Virovitice i na internetskoj stranici www.icv.hr o mogućnostima velike kiše i nevremena, koje je 23. srpnja pogodilo našu županiju, iste informacije su se obistinile. Područje Velike Črešnjevice zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme s prolomom oblaka kakvo ne pamte ni najstariji stanovnici ovoga naselja na području općine Pitomača. U samo pola sata proloma oblaka, u kojem se “sastavilo nebo i zemlja”, voda je prekrila ulice i kanale, došla do ulaza u kuće, nosila zemlje s polja u dvorišta… Fotografije o ovom nezapamćenom nevremenu dostavio nam je naš čitatelj Dean Lovrenčec. (www.icv.hr, Fotografije: Dean Lovrenčec)
Read more...
Obnovljen je zvonik u Pčeliću 24 Jul 2014 | 8:59 am
Tijekom proteklog tjedna obnovljen je zvonik u Pčeliću. Radove je izvela tvrtka, odnosno graditeljstvo “Stillgradnja” iz Suhopolja, dok je ukupna vrijednost izvršenih radova 20.000,00 kuna. (www.suhopolje.hr)         The post Obnovljen je zvonik u Pčeliću appeared first on Radio Virovitica i Virovitički list.
Read more...
Toni Bartolić i Dario Godeč nova su pojačanja Lukača 05. Bartolić je kod aktualnog prvaka I. Županijske nogometne lige došao iz Bilogore Špišić Bukovica, dok je Godeč prešao iz Omladinca. Lukač 05 s pripremama je počeo početkom tjedna, a prvu pripremnu utakmicu odigrat će u subotu u Koriji upravo kontra Omladinca. (www.icv.hr, vle; Fotografija: Arhiva) The post Toni Bartolić i Dario Godeč u Lukaču 05 appeared first on Radio Virovitica i Virovitički list.
Read more...
Sjajne vijesti stigle su na adresu Marija Rengela iz Velike Črešnjevice od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Oni su mu dostavili odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa, s 9. natječaja IPARD programa, mjera 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice“ unutar sektora mljekarstva, za prijavu nabavke nove poljoprivredne mehanizacije i opreme u cilju povećanja učinkovitosti postojeće proizvodnje mlijeka. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 3.845.513,84 HRK, dok iznos potpore iz IPARD programa iznosi 1.922.756,92 kn. Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s prijaviteljem....
Read more...
Na području općine Čačinci nekoliko je gradilišta i u ovim ljetnim mjesecima. Tako je na Jankovcu počela gradnja poučne staze. Staza će u potpunosti biti prilagođena osobama s posebnim potrebama koji će moći uživati u ljepotama ovog omiljenog izletišta cijele Slavonije. Istodobno se proširuje kolnik u Slatinskom Drenovcu, a radi se i u središtu Čačinaca… I na ovaj način, općina brine i skrbi za bolje uvjete življenja za sve svoje stanovnike… (www.icv.hr) [Show as slideshow]
Read more...
PP Orahovica d.d. dobilo je odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa za projekt „Ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe na lokaciji Čačinci“ kroz IPARD Mjeru 103, za koji je LAG Papuk izdao Pismo preporuke te na taj način pomogao dobivanju dodatnih bodova prilikom ocjenjivanja projekta. Ukupna vrijednost projekta je 20.635.376,42 kuna, a dobivena potpora je 10.317.688,21 kuna. (www.icv.hr, Lag Papuk) The post PP Orahovica dobilo 10.317.688,21 kuna iz IPARD programa za Ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe na lokaciji Čačinci appeared first on Radio Virovitica i Virovitički list.
Read more...
Umjesto dosadašnjeg direktora Hrvatskih duhana d.d., Mirka Boića, odlukom Uprave Adris grupe imenovan je novi čelni čovjek tvrtke, dosadašnji direktor prodaje, dugogodišnji zaposlenik Hrvatskih duhana d.d., Zlatko Pleša, koji će službeno stupit na novo mjesto, od 1. rujna 2014. godine. Hrvatski duhani d.d. vodeći su proizvođač flue cured virginia i burley u Hrvatskoj. Osnovna djelatnost Hrvatskih duhana je proizvodnja, obrada i prodaja duhana. Tvrtka je nastala 2003. spajanjem triju poduzeća za proizvodnju, obradu i prodaju duhana – Duhanprodukta d.d. iz Pitomače, Rovite d.o.o. iz Kutjeva i Viržinije d.d. iz Virovitice. (www.icv.hr) The post Hrvatski duhani d.d.: Zlatko Pleša umjesto Mirka...
Read more...

QR-code

qrcode

Tko je prijavljen

Trenutno aktivnih Gostiju: 1